Thursday, January 14, 2016

Aprikoskakor

Moset som blir kvar när jag har kokat nyponsoppa gör jag småkakor av. De blir riktigt knapriga och goda! Eventuellt kan man söta lite extra med honung också - dessa är kanske lite i "osötaste" laget, speciellt om man inte är helt avvand från socker. Men eftersom dottern är under 1, och hon också brukar äta dessa så låter jag bli honungen. Det händer att vi har smör och skivad banan på dem... Verkligen gott!

Ingredienser:
Aprikos/russin/nyponmos (ca 1 dl)
1 ägg
1 dl kokosflingor
1,5 dl mandelmjöl
1 tsk vaniljpulver

Gör så här:
Blanda först de torra ingredienserna i en skål och ägg + fruktmos i en annan. Blanda sedan ihop allt till en jämn smet. Klicka ut på bakplåtspappersklädd plåt och platta till lite. Grädda i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter.

No comments:

Post a Comment