Sunday, January 17, 2016

Vad blir det till middag? Vecka 3

Jag har vissa "regler" som jag försöker följa när jag skriver vår veckomeny.
1. Variera proteinkällan genom hela veckan
2. Så mycket olika färger som möjligt på tallriken
3. Fisk och/eller skaldjur minst en gång i veckan, men helst tre (min svaga punkt...)

Följer man de reglerna så kan man vara ganska säker på att man genom en vecka får i sig det mesta av det som kroppen behöver!

Detta är menyn här hemma under årets tredje vecka:

Måndag: Kokt wienerkorv med sötpotatismos, surkål, gröna bönor och rårörda lingon
Tisdag: Svampsoppa med avocado och minutbröd
Onsdag: Köttfärsgryta med bacon och banan
Torsdag: Tonfiskröra i pitabröd
Fredag: Pizza och pizzasallad
Lördag: Rostbiff och broccolisallad
Söndag: Fläskkarré på äppelbädd med sötpotatispytt



No comments:

Post a Comment