Sunday, January 11, 2015

Biff picadillo

Detta är min variant av kubansk picadillo på nötkött. Egentligen görs detta receptet med nötfärs, men jag använde grytkött istället och det blev kanonbra!

Ingredienser:
Ghee eller smör att steka i
1 stor gul lök
500 g grytbitar av nöt/kalv
2 vitlöksklyftor, pressade
1-3 inlagda jalapeños (beroende på styrka), grovhackade
1 tsk spiskummin
1 tsk oregano
salt och peppar
500 ml krossade tomater
2-3 dl benbuljong
ca 0,5 dl russin
ca 2 dl urkärnade oliver

Gör så här:
Grovhacka löken och skär köttet i tärningar, ca 1*1 cm. Stek löken mjuk i gheen och tillsätt sedan köttet. Låt det steka tills det inte längre är rött/rosa. Krydda med jalapeño, pressad vitlök, spiskummin, oregano, salt och peppar, och låt allt puttra ihop i en eller ett par minuter. Tillsätt krossade tomater och buljong och låt grytan koka på svag värme i ca 2 timmar (eller tills köttet blir mört). Tillsätt russin och oliver de sista 15 minuterna av koktiden. Servera till exempel med sötpotatis och grönsaker.

2 comments: