Sunday, January 25, 2015

Enkel chokladpaj

Detta receptet kommer ursprungligen från "The paleo chocolate lovers' cookbook" - men jag har översatt måtten till svenska, och gjort några andra små ändringar. Resultatet blev väldigt bra!

Ingredienser, 4-5 portioner:
Botten:
100 g pekannötter (eller valnötter)
5 dadlar
1 tsk kanel
en nypa Himalayasalt

Fyllning:
100 g mörk choklad
200 g creamed coconut/kokoskräm (finns t ex att köpa på Bodystore)
50 g kokosolja
10 dadlar
2 tsk vaniljextrakt

Gör så här:
Blötlägg dadlarna i minst 15 minuter innan du börjar.
Kör alla ingredienser till bottnen i en matberedare tills du har en kladdig massa. Späd eventuellt med lite blötläggningsvatten från dadlarna om det behövs. Tryck ut smeten i en liten pajform (eller flera små portionsformar).
Smält choklad, kokoskräm och kokosolja i vattenbad och mixa sedan det med vaniljextrakt och dadlar i matberedare. Häll smeten i pajformen/arna och ställ i kylskåp att stelna.
Servera till exempel med vispad kokosgrädde och lite frukt.

1 comment: