Monday, August 25, 2014

Tomatillo salsa verde

Ingredienser:
ca 300 g tomatillos, skalade
1/2 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
chili, finhackad (mängd efter eget tycke)
ca 2 msk finhackad färsk koriander
ca 1 msk finhackad färsk oregano
ca 0,5 tsk spiskummin
0,5-1 tsk salt
2 dl vatten

Gör så här: 
Dela tomatillo-frukterna i halvor, hacka lök, vitlök,chili och örter och lägg alla ingredienser i en kastrull. Koka upp på hög värme, och låt sedan stå och puttra på medelvärme i ca 15 minuter. Mixa ihop allt med en stavmixer. Salsan är lite syrlig i smaken och passar väldigt bra till tacotallrik, men jag kan också tänka mig att det passar till fisk och skaldjur. Om man ökar mängden vatten så har man garanterat en jättebra soppbas till skaldjurssoppa!

No comments:

Post a Comment