Saturday, August 23, 2014

Ajvar relish

Ingredienser:
ca 300 g aubergine
ca 300 g (eller mer) röd paprika
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 tsk balsamvinäger
ca 1 tsk salt
evt. syrad chilisås att smaksätta med

Gör så här: 
Dela auberginen på längden och paprikorna i halvor. Kärna ur paprikorna. Lägg paprika och aubergine på en plåt med skalet uppåt och grilla i ugn tills skalet är bränt. Låt svalna en aning och lägg sedan i plastpåse i ca 10 minuter så släpper skalet lättare. Finhacka under tiden lök och vitlök och stek det mjukt i ca 1 msk olivolja. Lägg den stekta löken och de skalade paprikorna/auberginen i en matberedare och mixa ihop allt. Tillsätt resten av olivoljan, balsamvinäger och salt. Eventuellt också chilisås om du vill ha en starkare ajvar. Håller ca en vecka i kylskåp.
Gott till grillat kött, kyckling i alla former och fisk!

 
 
 

No comments:

Post a Comment