Monday, May 12, 2014

Sesamlimpa

Jag har tagit utgångspunkt i Lanas (Ryskadockor) mejeri- och glutenfria formbröd, men gjort om det lite. Resultatet blev kanonbra! Ett neutralt bröd som fungerar perfekt som rostbröd.
Har du inte kollat in Lanas blogg än, så gör det! Hon har massor av goda recept och inspiration.

Ingredienser:
10 ägg
2,5 dl vatten
2 msk vitvinsvinäger
1,5 dl sesamfrö
1 dl mandel
1,5 dl kokosnötsmjöl
1 msk fiberhusk
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt

Alternativt recept om man inte vill mala nötterna först:
10 ägg
2,5 dl vatten
2 msk vitvinsvinäger
0,5 dl sesamfrö
1 dl sesammjöl
1 dl mandelmjöl
1,5 dl kokosnötsmjöl
1 msk fiberhusk
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt


Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Mixa sesamfrö och mandel i en matberedare till ett grovt mjöl och blanda med resten av de torra ingredienserna. Vispa äggen riktigt fluffigt och tillsätt vatten och vinäger. Blanda i mjölblandningen i äggsmeten.
Häll upp smeten i en bakplåtspappersklädd  brödform. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 60 minuter. Låt brödet svalna på galler under en bakduk. Skär upp när brödet svalnat helt.
 

1 comment:

  1. Mums så gott! Och tack snälla för fina ord om min blogg och länkningen!
    Längesen jag bakade bröd...blev sugen nu! :)
    Kram kram
    //Lana

    ReplyDelete