Ingredienser, ca 4 port.:
2 sötpotatisar
1 gul lök
3 ägg
ca 1 tsk salt
ca 3 krm vitpeppar
matfett till stekning
Gör så här:
Skala och riv sötpotatisen grovt på rivjärn. Skala och riv löken fint på rivjärn. Blanda ihop riven sötpotatis och lök med ägg och kryddor. Klicka ut "lagom" stora högar (inte för stora, det blir svårt att vända) med röra i en stekpanna och stek på medelvärme några minuter på varje sida.
Med entrecôte och bearnaisesås |
Låter jättegott! Ska lägga på minnet! Jag har äntligen provat sötpotatis! Och jag tyckte så mycket om smaken! :)
ReplyDeleteHa en toppen dag!
Kram kram
//Lana
Vad kul att du gillade sötpotatis! Det är ju så användbart :-)
DeleteHa en bra dag du med :-)
har bara ätit rösti med vanliga potatis och det är ju hur gott som helst. Skall sätta det här bakom örat.
ReplyDeleteJa, rösti på vanlig potatis är verkligen hur gott som helst! Men detta blev också väääldigt bra :) Testa!
Delete