Ingredienser, 2 port.:
400 g torsk, eller annan vit fisk
1 L kallt vatten
2 msk salt
3 hårdkokta ägg
100 g ghee eller smör
2 dl hackad persilja
Gör så här:
Blanda salt och vatten i en bunke och lägg fisken (tinad) i rimningslagen. Ställ in i kylskåpet och låt stå några timmar (eller minst 30 minuter).
Koka upp nytt vatten (utan salt!), skölj av fisken och lägg den i det kokande vattnet. Koka fisken på svag värme under lock i ca 6-8 minuter, eller tills fiskköttet är vitt. Smält under tiden gheen/smöret och blanda i finhackade ägg och persilja.
Servera till exempel med blomkålsmos, kokta gröna ärtor och citron.
Jag har faktiskt aldrig rimmat fisk...nu är det på tiden! Tack för ett bra recept!
ReplyDeleteKram kram
//Lana
Det är ju så enkelt, och blir jättegott!
DeleteHa en bra dag! Kram