Jag blandade ihop lite på känn och smakade av under tiden, men mängderna var något i denna stilen:
Ingredienser:
0,5 dl honung
1,5 dl olja
1 msk tomatpuré
1 msk dijonsenap
1 tsk sambal oelek
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
0,5 tsk cayennepeppar
ca 800 g revben
Gör så här:
Blanda ihopa alla ingredienserna till marinaden.
Dela först revbenen ett och ett om de sitter ihop. Låt revbenen ligga i marinaden i dubbla plastpåsar i några timmar - gärna ett helt dygn, och lägg sedan ut dem i en ugnsfast form. Tillaga i ugn på 175 grader i ca 1-1,5 timmar. Revbenen är klara när köttet lossnar lätt från benen. Vänd några gånger under tillagningstiden och pensla på mer marinad. Sätt evt. på ugnens grillfunktion de sista minuterna.
Grillade (kalv)revben med coleslaw och kålrotsfries |
Låter jättegott! Ska testas! Har revben från kravmärkt gris i frysen! :)
ReplyDeleteHa en toppen dag!
Kramar!
//Lana