Jag blandade ihop lite på känn och smakade av under tiden, men mängderna var något i denna stilen:
Ingredienser:
0,5 dl honung
1,5 dl olja
1 msk tomatpuré
1 msk dijonsenap
1 tsk sambal oelek
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
0,5 tsk cayennepeppar
ca 800 g revben
Gör så här:
Blanda ihopa alla ingredienserna till marinaden.
Dela först revbenen ett och ett om de sitter ihop. Låt revbenen ligga i marinaden i dubbla plastpåsar i några timmar - gärna ett helt dygn, och lägg sedan ut dem i en ugnsfast form. Tillaga i ugn på 175 grader i ca 1-1,5 timmar. Revbenen är klara när köttet lossnar lätt från benen. Vänd några gånger under tillagningstiden och pensla på mer marinad. Sätt evt. på ugnens grillfunktion de sista minuterna.
| Grillade (kalv)revben med coleslaw och kålrotsfries |
Låter jättegott! Ska testas! Har revben från kravmärkt gris i frysen! :)
ReplyDeleteHa en toppen dag!
Kramar!
//Lana