Tuesday, November 26, 2013

Lussekatter paleo

Receptet kommer från Under vårt tak, men jag har gjort några små justeringar. Blev väldigt gott, och nu doftar det härligt av jul här hemma!

Ingredienser, ca 12 st:
6 ägg
3 msk sukrin (eller annan sötning)
0,5 dl kokosmjölk
1 dl smält kokosolja
1 dl kokosmjöl
4 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
0,5 g saffran
1 ägg till pensling

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke och ställ åt sidan. Smält kokosoljan i en kastrull på svag värme under tiden som du vispar ägg och sukrin pösigt i en bunke. Tillsätt kokosoljan och kokosmjölken och vispa till slut ner de torra ingredienserna. Låt stå och svälla i 5-10 minuter, dela sedan degen i 12 lika stora bitar. Rulla ut varje bit till en ca 20 cm lång rulle, och forma till ett S. Lägg på en plåt med bakplåtspapper, och pensla med ett uppvispat ägg. Dekorera evt. med russin. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter, eller tills lussekatterna fått fin färg.
 

7 comments:

  1. Replies
    1. De blev mer kompakta än vanliga vetemjöls-lussekatter, men de blev absolut saftiga. Testa!

      Delete
  2. Ser riktigt fina ut! Blev sugen på att baka nu genast!

    ReplyDelete
  3. Hej

    Det är så härligt med lussekatter, förstår att det doftar gott nu :)

    Tack snälla för din länkning!

    Magnus & Jenny

    ReplyDelete
    Replies
    1. Självklart länkar jag när jag återger era recept! Idag har jag testat att göra pepparkakorna, så det luktar jul här idag också :) Härligt!

      Delete
  4. Så gott det låter! Och de ser perfekta ut! :)
    Funderar på att baka saffransbullar på lördag! :)
    Ha en toppen dag!
    Kram kram
    //Lana

    ReplyDelete