Ingredienser, 3 port:
1 tsk kokosolja
ca 400 g vildfångad laxfilé
ca 1/2 burk cashewnötsmör (=100-125 g)
1/2 citron
salt och peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsfast form med kokosolja och lägg i laxen. Pressa över saften av en halv citron och bred på cashewsmör över hela fisken. Salta och peppra. Stek i ugnen i 15 minuter. Sätt sedan på grillfunktionen i några minuter så att cashewsmöret får en fin, brun yta (men passa noga så att det inte blir bränt!).
Servera till exempel med blomkålsris och grönsaker.
Fina fisken |
Med blomkålsris och grönsaker |
Vad gott det låter med nöttäcke på lax! Mums!
ReplyDeleteHa en fin dag!
kram
//Lana
Ja, det var jättegott! Blev väldigt krämigt :-)
DeleteHa en fin dag du med!
Låter gott! Har aldrig testat cashewsmör men jag gillar cashewnötter.
ReplyDeleteCashewsmör är jättegott, väldigt "lent" i smaken. Och det passade väldigt bra som krämigt täcke på fisken!
DeleteHur i hela friden lyckades du med att få ditt så slätt och fint? Mitt gick inte alls att bre på fisken... Jag håller tummarna för att det smakar lika gott ändå ;)
ReplyDeleteDet smakade fantastiskt gott! Blev väldigt gott med hackade nötter över med! Kommer helt klart göras fler gånger!
DeleteJag rörde runt ordentligt i smöret först, så att det blev så oljigt som möjligt innan jag bredde ut det. Men vad bra att det smakade bra i alla fall! :)
Delete