Sunday, November 3, 2013

Kycklingfajitas med guacamole och tomatsalsa

Ingredienser, 2 port:
1-2 msk kokosolja
ca 400 g kycklingkött (jag hade gjort en hel kyckling i ugn och använde "pulled chicken-kött" från den - annars steker man bara kycklingfilé i strimlor!)
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk spiskummin
1 msk oregano
1 msk paprikapulver
1 tsk chilipulver
salt
vatten

Tomatsalsa:
4 tomater
1 chili
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
salt

Guacamole:
2-3 mogna avocado
1 lime
1 vitlöksklyfta
några kvistar koriander
salt, peppar

Tillbehör:
1/2 röd lök
1 röd paprika
10 cm gurka
10 salladsblad

Gör så här:
Grovhacka gul lök, och finhacka vitlök och chili (till alla tre delarna). Skär tomaterna i klyftor och stek dem på hög värme i en stekpanna. De ska rostas och få färg. Tillsätt 1 chili, 1/2 lök och 1 vitlöksklyfta och stek ihop i någon minut. Mixa sedan med stavmixer och smaka av med salt. Ställ tomatsalsan åt sidan.
Mixa avocado, saften + skalet från 1 lime, 1 finhackad vitlöksklyfta och koriander i en matberedare. Smaka av med salt och peppar. Ställ guacamolen åt sidan.
Stek kycklingköttet i kokosolja tillsammans med paprikapulver, spiskummin, oregano, chilipulver och salt. Tillsätt lök och vitlök och stek tills löken börjar mjukna. Häll på några matskedar vatten som får koka in så att det blir lite såsigt.
Servera kycklingen i salladsblad med guacamolen och tomatsalsan + till exempel skivad rödlök, gurka och paprika.
Receptet kommer från Mitt kök TV4, men jag har gjort om det litegrann.

No comments:

Post a Comment