Ingredienser:
Köttfärsröra:
800 g köttfärs
2 gula lökar, finhackade
3 tomater, hackade
1 röd paprika, hackad
6 dl skivad svamp (jag hade 5 dl skogschampinjoner och 1 dl Karl Johan)
3 stora vitlöksklyftor, pressade
4 msk tomatpuré
1,5 msk paprikapulver
2 msk oregano
0,5 krm cayennepeppar
2 msk äppelcidervinäger
Havssalt
4 ägg
Majonnästäcke:
1 sats majonnäs
1 dl chilisås (gör t ex het tomatsalsa och mixa till slät sås med stavmixer)
1 tsk chiliflakes
1 msk paprikapulver
1 dl hackad persilja
Havssalt
Gör så här:
Majonnästäcke:
Rör samman alla ingredienser och smaka av så majonnäsen får den smak och styrka du vill ha.
Rör samman alla ingredienser och smaka av så majonnäsen får den smak och styrka du vill ha.
Bryn
köttfärs, svamp och lök i en stekgryta. Tillsätt paprika, tomat
och tomatpuré, låt steka med en stund. Krydda med salt,
paprikapulver, cayennepeppar, oregano och vinäger. Låt
köttfärssåsen koka ihop på svag värme, gärna en timme eller mer. Dels blir den godare av att koka länge, och använder du en gjutjärnsgryta får du ett bra järntillskott i maten också.
Blanda ner äggen i köttfärsröran och häll ut röran i en stor ugnsfast form. Bred på majonnästäcket och gratinera i ugn på 175 grader i ca 30 minuter.
Blanda ner äggen i köttfärsröran och häll ut röran i en stor ugnsfast form. Bred på majonnästäcket och gratinera i ugn på 175 grader i ca 30 minuter.
Köttfärsgratäng med vitkålssallad |
No comments:
Post a Comment