Sunday, November 23, 2014

Pepparkaksfudge

Jag har tagit utgångspunkt i receptet för kryddig chokladfudge och gjort en "Christmas edition". Fett, gott och nyttigt julgodis!

Ingredienser:
250 g smör eller ghee
250 g tahini
1 msk honung
0,25 dl kakao
evt. en nypa Himalayasalt (om tahinin är osaltad)
2 tsk mald kanel
2 tsk mald ingefära
1 tsk kardemumma
1 tsk malda nejlikor
1 tsk vaniljpulver

Gör så här: 
Smält smöret/gheen i en kastrull och rör in tahinin och honungen så att det blandas ordentligt. Tillsätt sedan alla övriga ingredienser och rör ihop. Du har nu en väldigt god chokladsås - smaka! :-) Tillsätt evt. mer sötning/kryddor om du önskar det.
Häll sedan chokladsåsen i ischokladsformar, eller iskubsformar i silikon. Ställ i frysen och vänta i några timmar.

No comments:

Post a Comment