Wednesday, June 11, 2014

Köttfärspanna

Receptinspirationen kommer från Under vårt tak. Otroligt enkelt och gott köttfärsrecept som mättar två riktigt hungriga personer - eller fyra lite mer lagom hungriga personer... :-)

Ingredienser:
matfett att steka i
500 g nötfärs
1 gul lök
2 msk tomatpuré
1 msk balsamvinäger
1 tsk sambal oelek
3 vitlöksklyftor
1 finhackad röd paprika
2 dl krossade tomater
havssalt
nymald svartpeppar
6 ägg

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Finhacka löken och stek den i matfett i en gjutjärnspanna (eller annan stekpanna som klarar att stå i ugnen). Tillsätt tomatpuré, balsamvinäger, sambal oelek och pressad vitlök och låt det fräsa ihop med löken. Tillsätt nötfärsen och stek under omrörning tills färsen är genomstekt. Häll på 2 dl krossade tomater och finhackad paprika, smaka av med salt och peppar. Låt allt koka ihop i några minuter tills paprikan börjar mjukna. Knäck sex ägg över pannan och ställ in den i ugnen i ca 15 minuter - tills äggen är färdiga. Servera med en god grönsallad!
 

No comments:

Post a Comment