Monday, April 7, 2014

Fröknäckebröd med rosmarin

Ingredienser:
1 dl pumpakärnor
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
0,5 dl linfrön
1 msk olivolja
1 äggvita
0,5 dl vatten
0,5 tsk salt
0,5 tsk rosmarin

Gör så här:
Sätt ugnen på 125 grader.
Mal pumpakärnorna och solrosfröna till grovt mjöl i en köksmaskin. Blanda alla ingredienser i en skål och låt stå och svälla i ca 15-20 minuter. Bred ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt så att det täcker hela plåten. Strö över lite flingsalt och extra rosmarin. Skär knäckebrödsrutor med en kniv eller pizzaskärare och sätt in plåten i ugnen i ca 1 timme. Ta ut och vänd på knäckebröden, och låt dem sedan stå inne i ca 30 minuter till.
 

No comments:

Post a Comment