Detta är mer eller mindre samma recept som jag har bloggat tidigare (här), men jag har gjort några små justeringar. Och det är så gott att det förtjänar att bloggas om två gånger...! Passar perfekt som nyttigt påskgodis! :-)
Ingredienser:
2 dl kakaopulver
1,5 dl sötning (honung för paleovarianten, och sukrin gold för LCHF-varianten)
ca 200 g kokoskräm/creamed coconut (eller kokossmör) (finns att köpa på t ex Bodystore)
4 msk kokosolja
2 dl kokande vatten
2 tsk vaniljpulver
ca 1 tsk Himalayasalt
evt. lite chocolate chips, hackad mörk choklad eller hackade nötter
Gör så här:
Sila kakaopulvret i en skål (så att det inte är några klumpar), och
tillsätt sötning, creamed coconut, kokosolja och hett vatten. Rör tills
klumpen med creamed coconut är helt upplöst (evt. över vattenbad, så går
det snabbare) och du har en slät smet. Smaka av med vaniljpulver och
salt. Häll upp smeten i ischokladsformar eller liknande, och strö över chocolate chips/nötter. Låt stelna i kylskåp
i minst 1 timme. Förvara i
kyl eller frys.
No comments:
Post a Comment