Sunday, July 7, 2013

Blomkålsmos

Blomkålsmos kan man laga i massa olika varianter, och äter man mejeriprodukter så är det väldigt gott med smör och Philadelphiaost i. Men här kommer recept på ett blomkålsmos som är helt mjölkfritt och har en härligt krämig konsistens!

Ingredienser, 2 port.:
1 blomkålshuvud
1-2 vitlöksklyftor
ca 4 msk raps- och/eller olivolja
1/2-1 tsk pressad citron
havssalt

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Dela blomkålshuvudet i två delar, och skiva det sedan tunt. Finhacka vitlöken och blanda blomkål, vitlök och olivolja i en stor ugnsfast form. Stek i mitten av ugnen i ca 30 minuter, eller tills blomkålen har blivit mjuk. Rör eventuellt en eller ett par gånger under tiden. Mosa sedan blandningen i en matberedare eller med en stavmixer och smaka av med salt och citronsaft. Tillsätt mer olja om moset blir för tjockt.

 

No comments:

Post a Comment