Tuesday, December 13, 2016

Varm choklad

Varm choklad på äggmjölk. Väldigt gott och mättande! Tycker man att det blir för mycket/för mäktigt så går det alldeles utmärkt att kyla och sedan micra/värma upp drycken igen! Min syster, som jobbar natt, har det här som "nattmat" - det ger bra energi och mättnad när man inte är sugen på mat men ändå behöver något.

Ingredienser:
1 ägg
ca 70 g smör (rumstempererat/smält)
2-3 msk kokosolja
2 msk kakaopulver
sötning efter smak (sukrin/stevia/honung/kokossocker etc. efter smak och behag. Mängd också efter smak och behag. Men någon form av sötning behövs.)
ca 2 dl hett vatten

Gör så här:
Blanda ihop ägg, smör, kokosolja, kakaopulver och sötning med stavmixer. Tillsätt hett vatten.

No comments:

Post a Comment