Thursday, December 15, 2016

Saffranspannacotta

En efterrätt som passar bra så här i jultider! Och lika gott med kokosmjölk som med grädde :-)

Ingredienser:
2,5 dl kokosmjölk eller grädde
1 pkt saffran (0,5 g)
0,5 tsk vaniljpulver
1 tsk sukrin (eller annan sötning)
1,5 gelatinblad

Gör så här:
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp kokosmjölken/grädden under omrörning tillsammans med saffran, vaniljpulver och sötning. Låt sjuda en liten stund så att saffranet löses upp och smakerna kommer fram ordentligt. Ta bort kastrullen från plattan. Krama ur gelatinbladen och rör tills de har smält helt. Häll upp i fina glas eller skålar och ställ kallt i minst 4 timmar.
Garnera till exempel med granatäpple till serveringen, det passar väldigt bra både färg- och smakmässigt!

No comments:

Post a Comment