Ingredienser:
4 dl hasselnötter
50 g kakaomassa (kan förmodligen erättas med bra mörk choklad)
25 g kakaosmör (kan förmodligen ersättas med kokosolja)
1,5 tsk honung
0,5 tsk vaniljpulver
0,5 tsk Himalayasalt eller havssalt
5 droppar steviosa vanilj
Gör så här:
Lägg ut nötterna på en bakplåtspappersklädd plåt och rosta i ugnen på 180 grader i ca 15 minuter. Vänd i nötterna med jämna mellanrum och se till så att de inte blir brända. Man kan hoppa över rostningen om man vill, den är inte nödvändig, men ger en extra god smak till slutresultatet tycker jag.
Kör nötterna i köksmaskin tills de bildar ett smör (ca 20-25 minuter). Skrapa ner från kanterna med jämna mellanrum. Smält kakaomassa, kakaosmör och honung över vattenbad och häll chokladröran i nötsmöret. Tillsätt salt, vaniljpulver och steviadroppar och blanda ihop allt ordentligt. Häll upp på en glasburk med tätslutande lock. Förvaras i rumstemperatur.
Mmm...så gott! :)
ReplyDeleteHar fortfarande inte testat göra eget nötsmör... Måste slå till, kanske i helgen! :)
Kram
//Lana
Gör det! Det är ju både enkelt och gott :-)
DeleteHa en fin kväll!