Wednesday, September 3, 2014

Makrill i foliepaket

Receptet kommer från svenskfisk.se men jag har som vanligt gjort några små ändringar :-)

Ingredienser, 3 port.:
Ett paket (400 g) tinad makrillfilé (eller ännu hellre färsk om du har tillgång till det)
0,5-1 tsk salt
En rejäl klick smör (ca 5 msk) - rumstempererat
1 liten burk ansjovisfiléer (50/33 g)
1 dl finhackad dill
2 hårdkokta, hackade ägg

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Häll av vätskan från ansjovisen och mosa filéerna. Blanda dem med smör, hackat ägg och dill. Gnid in fiskfiléerna med salt och lägg dem på varsit ark ugnsfolie. Bred ut ansjovis/äggröra på alla makrillfiléer och vik ihop folien till små paket. Lägg paketen i en långpanna och stek i mitten av ugnen, ca 30 minuter. Servera till exempel med kall, kokt potatis (resistent stärkelse) och sallad. Eller kokt blomkål/broccoli och sallad om du inte äter potatis.
 

No comments:

Post a Comment