Vi har provat massor av olika mjöl- och mjölkfria pannkaksrecept, och många blir väldigt goda - men de liknar ju inte pannkakor alls egentligen. Ofta blir de väldigt tjocka och/eller går sönder när man steker. De går inte att rulla, och de smakar ofta banan - eftersom det är vanligt att ha banan i smeten. Dessa däremot, som var sambons experiment, är de pannkakor som har kommit närmast vanliga pannkakor både i konsistens och smak enligt oss. Lite kokos smakar de givetvis, eftersom det är så mycket kokos i - men inte alls så mycket som man skulle tro.
Ingredienser, ca 8 stora pannkakor:
1,5 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosmjöl
1 msk fiberhusk
0,5 tsk salt
500 ml kokosmjölk
4 ägg
smör, ghee eller olja att steka i
Gör så här:
Blanda först alla torra ingredienser i en bunke och vispa loss alla eventuella klumpar i mjölen. Tillsätt kokosmjölken och äggen och vispa allt till en slät smet. Låt stå och svälla i ca 10 minuter. Stek sedan på medelvärme, ett par minuter på varje sida. Gott både som matpannkakor och efterrättspannkakor!
No comments:
Post a Comment