Wednesday, December 3, 2014

Fyllda dadelbollar

Jag gjorde ett litet experiment... Som blev väldigt lyckat enligt mig själv, även om det var tämligen kladdigt att få i hop det... :-) Prova!

Ingredienser, ca 15 st:
250 g torkade dadlar
3 dl naturella cashewnötter
2 msk kakao
ca 0,5 dl kokosolja (smält/flytande)
1- 1,5 dl cashewnötssmör
ca 1,5 dl finhackade rostade, salta cashewnötter

Gör så här:
Blötlägg cashewnötter och dadlar i ca två timmar. Häll av vattnet och mixa dadlar och cashewnötter i en matberedare. Tillsätt kakaopulver och kokosolja och mixa allt till en jämn smet.
Forma "skålar" av smeten i händerna och fyll med drygt 1 tsk cashewnötssmör i varje. Knyt i hop och rulla bollar av smeten.  Det är kladdigt arbete - men väl värt besväret... Rulla sedan bollarna i de finhackade cashewnötterna. Håller länge i frys. Om de inte blir uppätna.

2 comments: