Monday, June 27, 2016

Enkla bananmuffins

Bruna bananer går inte att äta enligt mig, och går knappt att ha i smoothies heller. Det blir för sött, eller smakar "för mycket" på något vis. Men det går alldeles utmärkt att baka med sådana bananer, så det är det jag brukar göra om jag får bananer över. Här är ett recept på bananmuffins med kardemumma - goda som mellanmål, och perfekta att ha med på stranden nu i sommar :-)

Ingredienser:
2 (över)mogna bananer
2 ägg
1 msk kokosolja
1 dl kokosmjöl (eller mandelmjöl)
1 tsk bakpulver
2 krm kardemumma
1 krm ingefära

Gör så här:
Mosa/mixa bananerna tillsammans med ägg och kokosolja i en skål  med en stavmixer. Det ska bli en slät smet. Blanda i de torra ingredienserna och fördela smeten i muffinsformar. Grädda på 175 grader mitt i ugnen i ca 25 minuter.
 

2 comments:

  1. Hur många muffins blir det?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tror att det blev 10 st! Men jag ska faktiskt baka dem igen imorgon eller på måndag så då kan jag uppdatera receptet :-)

      Delete