Sunday, June 19, 2016

Färdigflyttade!

Men långt ifrån färdig-uppackade... Det kommer nog att ta tid. Vi trivs i alla fall väldigt, väldigt bra i vårt nya hus - det har känts som hemma från dag 1.
Det är ett gammalt timmerhus från 1800-talet, som har mycket själ och det kommer att bli fantastiskt fint så småningom, både inne och ute. I trädgården har vi bland annat två vackra hängalmar, flera doftschersminer, rhododendron, många gamla fruktträd och massa bärbuskar. Det syns att trädgården har varit välskött en gång i tiden. Inne i huset är det "moderniserat" med linoleumgolv eller heltäckningsmatta och tapet i alla rum, och kökstaket är sänkt när man har dragit in el. Men trägolven ligger kvar intakta under linoleumen i alla rum, och i taket i "finsalongen" finns en gammal takmålning kvar. Det finns också 5 vackra kakelugnar i huset.
Men huset har stått obebott de senaste åren, och det har satt sina spår. Så vi vet vad vi ska göra de närmaste åren... Renovera!

1 comment:

  1. Ja, där finns verkligen potential, både ute och inne. Är helt övertygad om det det blir bra när ni bott in er. Skönt att det känns som "hemma", redan nu. Lycka till med renoverandet!

    ReplyDelete