Ingredienser:
2 msk kokosolja
2 gula lökar, grovhackade
4 klyftor vitlök, grovhackade
ca 1 kg köttfärs
1 tsk oregano
2 msk chilipulver
2 msk spiskummin
1,5 msk kakaopulver
1 tsk kryddpeppar
1 tsk salt
500 ml passerade tomater
500 ml krossade tomater
1 L benbuljong
Gör så här:
Hetta upp kokosoljan i en stor gryta och låt löken steka tills den är genomskinlig. Tillsätt då vitlöken och köttfärsen och stek tills köttfärsen inte längre är rå. I med alla kryddorna och låt steka ihop med köttfärsen i någon minut innan du tillsätter passerade och krossade tomater och benbuljong. Låt koka upp och sedan stå och puttra på spisen i några timmar (tills du har en "gryt-konsistens" och inte "sopp-konsistens"). Servera till exempel med avocado och tortillachips.
Dottern åt med stooor aptit :-) |
No comments:
Post a Comment