Friday, July 10, 2015

Karamelliserade pilgrimsmusslor

Häromdagen gjorde jag en "budgetvariant" på delar av Tareq Taylors (Trädgårdstisdag) pilgrimsmusselrecept. Jag gjorde bara de karamelliserade pilgrimsmusslorna och persiljerotsmoset, och istället för färska pilgrimsmusslor hade jag frysta. Det blir säkert ännu godare med färska råvaror - det brukar ju bli det - men detta blev ändå fantastiskt gott! Och smakade väldigt bra till stekt torsk med persiljerotsmos och sallad, som på bilden nedan :-)

Ingredienser: 
200 g frysta pilgrimsmusslor
ca 150 g ghee eller smör

Gör så här:
Tina de frysta pilgrimsmusslorna och låt allt vatten rinna av. Hacka dem så fint du kan. Smält gheen/smöret i en liten kastrull och lägg sedan i hacket. Koka på medelhög värme tills pilgrimsmusslorna har blivit mörkbruna. Rör om ofta. Häll av fettet från pilgrimsmusslorna och låt det brynta hacket svalna. Spara smöret - det är gott till mycket annat senare.

No comments:

Post a Comment