Monday, January 30, 2017

Vad blir det till middag? Vecka 5 - En helgrön vecka!

Vecka 5 kommer ingen vanlig veckomeny. Vi kör en helgrön vecka med mestadels juicer och sallader. Man kan kalla det detox eller fasta eller vad man vill. Själv tycker jag att det känns otroligt bra i kroppen efter en sån här vecka, och vi brukar göra det nån gång då och då.

Hur länge man ska eller bör köra en detox beror på många olika faktorer. Jag tar en dag i taget och känner mig nöjd för varje genomförd dag. Blir det bara en dag så är det också bra!

Det är ofta en dålig idé att starta med en detox direkt efter nyår, även om man ofta känner sig ganska motiverad just på nyårsdagen. Det är ju då vi ska bli smalare, piggare, fräschare, bättre människor :-)
Men för att kunna genomföra en lyckad detox krävs en del planering och förberedelser. Se till att ha en noggrann plan för vad du ska äta/dricka - och handla in så mycket som möjligt i förväg.

Tänk variation. Tänk färger. Drick så mycket vatten du vill. Vila mycket. Träna inte, men gå gärna lugna promenader i frisk luft. Ta hand om dig själv <3

I slutet av veckan kommer recept på några av juicerna som vi dricker under vår detox!


No comments:

Post a Comment