Thursday, August 27, 2015

Makadamianötskakor

Ingredienser, ca 25 st:
1,5 dl makadamianötsmör (eller annat nötsmör, cashew funkar till exempel lika bra!)
1 msk kokosolja
2 msk kokosmjöl
0,5 dl kokosflingor
1 tsk vaniljpulver
1 tsk bakpulver
2 tsk honung
1 ägg

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop alla ingredienser med en sked (rör noga så att det inte blir klumpar av mjölet). Klicka ut små högar på en bakplåtspappersklädd plåt. Det ska bli ca 25 st. Tryck ut klickarna till runda kakor (doppa fingrarna i kallt vatten så klibbar det inte) och grädda i mitten av ugnen i 10-12 min - eller tills de är spröda. De kan gärna stå inne i ugnen länge för att eftertorka om man vill ha dem helt hårda.
 

No comments:

Post a Comment