Pages

Sunday, October 6, 2013

Champinjoncrême

Idag gjorde jag en champinjoncrême istället för sås till maten, och det blev jättegott! Enkelt att göra, och man kan garanterat frysa in det också - och använda som bas i champinjonsoppa vid ett senare tillfälle.

Ingredienser:
6-700 g champinjoner
2 scharlottenlökar
ca 50 g kokosolja/ghee/smör/olivolja
salt
vitpeppar

Gör så här:
Grovhacka champinjoner och scharlottenlök och stek det mjukt i en stekpanna. Lägg över det i en kastrull och låt det puttra tills den mesta av vätskan är borta. Tillsätt matfettet och mixa sedan allt med stavmixer till en crême. Smaka av med salt och peppar - eller andra kryddor som du föredrar.

1 comment:

  1. Det måste jag testa! Låter jättegott! :)
    Ha en toppen måndag!
    Kram
    //Lana

    ReplyDelete