Pages

Wednesday, September 18, 2013

Sambons kebablåda

När sambon får ansvara för matlagningen så blir det gärna kebablåda. Mycket mjölkprodukter, så inte paleovänlig mat men väldigt bra LCHF! Jättegott blir detta :-)

Ingredienser, 3-4 port:
ca 500 g benfri fläskkarré
1 gul lök
1 stor burk champinjoner
200 g Philadelphiaost
2 dl crème fraiche
10-12 fefferoni
Kebabkrydda (mycket)
Salt
Vitpeppar
Riven ost, ca 2 dl
Smör att steka i

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Strimla fläskkarrén fint och "massera" in ordentligt med kebabkrydda. Stek i smör tills köttbitarna börjar bli krispiga. Skiva löken och stek den för sig en stund först, innan du blandar löken med köttet. Stek svampen i smör och krydda med lite vitpeppar, blanda sedan svampen med kött och lök. Tillsätt 2 dl crème fraiche, 200 g Philadelphiaost, finhackad fefferoni och smaka av med mer kryddor. Häll upp röran i en ugnsfast form och täck med riven ost. Grädda i ugnen tills osten har smält och börjat få fin färg. Låt gärna kebablådan stå och "sätta sig" i ca 10-15 minuter innan servering. Servera med sallad.
 
 

No comments:

Post a Comment